dinsdag 12 februari 2013

Anna Drijver en Liz Snoijink in dramaserie Freddy Heineken


Anna Drijver en Liz Snoijink in dramaserie Freddy Heineken

Actrices Anna Drijver en Liz Snoijink zijn toegevoegd aan de cast van de TROS-dramaserie Freddy. Zij voegen zich bij Thom Hoffman, die de hoofdrol van biermagnaat Freddy Heineken gaat spelen. Dat heeft de TROS gemeld. Drijver en Snoijink spelen in Freddy beiden de rol van Lucille, de vrouw èn rots in de branding van Freddy Heineken. “Anna neemt de rol van de jonge Lucille voor haar rekening, Liz is te zien als de wat oudere Lucille“, legt een woordvoerder uit.

De serie Freddy gaat over het leven van Freddy Heineken. De bierbrouwer blikt terug op zijn leven: zijn carrière bij de brouwerij, de ontmoeting met de vrouw van zijn leven, Lucille, de relatie met zijn dochter en hoe hij geworden is tot de man die hij is.

De vierdelige serie wordt geproduceerd door Paul Voorthuysen voor S&V Fiction en de regie is in handen van Pim van Hoeve, bekend van onder meer Bernhard, Schavuit van Oranje. Het scenario is geschreven door Marc en Roeland Linssen.

De TROS kijkt in een nieuwe vierdelige dramaserie met Anna Drijver terug op het leven van biermagnaat Freddy Heineken. Belangrijke gebeurtenis in de serie is de ontvoering van Heineken in 1983.

Freddy Heineken wordt ontvoerd door een bende Amsterdamse criminelen. Hieronder bevindt zich ook Willem Holleeder. Tijdens zijn ontvoering wordt Freddy Heineken – eigenaar van bierfabrikant Heineken – slechts gekleed in een pyjama alleen en geketend opgesloten in een bedrijfspand op een Amsterdams industrieterrein.

Terug naar de jaren ‘40
In de TROS-serie denkt Heineken terug aan vroeger en voor de tv-kijker komt het leven van de biermagnaat in vogelvlucht voorbij. Zo zien we hoe hij in Amerika op eigen benen leert staan. Ook leert hij overzees zijn grote liefde Lucille kennen. Heineken moet na terugkomst in Nederland de bierbrouwerij van de afgrond redden omdat zijn vader het bedrijf verkwanseld heeft. Na een geniaal machtsspel wordt de zeggenschap over het bedrijf heroverd en heeft Freddy Heineken de ambitie om van het bedrijf de grootste bierbrouwer ter wereld te maken.

Het leven van Heineken in beeld
In vier afleveringen zien we hoe Freddy Heineken van ambitieuze jongen uitgroeit tot een van de meestbesproken figuren uit de Nederlandse geschiedenis. We zien zijn veelzijdigheid, van zakenman tot flamboyante filmproducent tot componist. En dan is er nog de moeizame relatie met zijn dochter Charlene, zijn gedoodverfde opvolgster, die liever een andere carriere nastreeft. Voor een zakenman blijkt Freddy Heineken een onverwacht complexe man te zijn.

Freddy, leven in de brouwerij op Nederland 2
De nieuwe TROS dramaserie Freddy, leven in de brouwerij is vanaf 9 februari vier weken lang elke zaterdagavond vanaf 21.05 uur op Nederland 2 te zien. Xander van Vledder (Freddy, jong), Thom Hoffman (Freddy), Anna Drijver (Lucille, jong), Liz Snoijink (Lucille), Hannah Hoekstra (Charlene, jong) spelen de hoofdrollen in de tv-serie.

Nieuwe uitzendavond voor dramaserie Levenslied

De dramaserie Levenslied met in de hoofdrollen onder meer Anna Drijver en Hans Dagalet keert in april 2013 terug op een nieuwe uitzendavond. Het tweede seizoen zal niet op donderdag, maar op maandag te zien zijn bij Nederland 1. Dat heeft de NCRV laten weten. Levenslied was in januari 2011 voor het eerst te zien en trok wekelijks ongeveer een miljoen kijkers na afloop van Wie is de Mol. Nu krijgt de reeks een plek op de veel bekeken maandagavond van de hitzender.

Levenslied volgt de levens van leden van een zangkoor in Haarlem. Elke week komen ze bij elkaar en zingen alle sores van zich af. Het zijn allemaal gewone mensen, maar in het koor zijn ze alt, sopraan of bas.

In het tweede seizoen zien we hoe Betty (Anna Drijver) zich ontfermt over haar zoontje Bobby, hoe Thomas (Cees Geel) Elske (Caro Lenssen) probeert te veroveren en hoe Lucas (Hans Dagelet) een band met zijn zoon probeert te krijgen.

Naast de bekende castleden uit het eerste seizoen heeft Levenslied ook een aantal nieuwkomers, zoals Wieger W. Windhorst en Patrick Stoof.

Het tweede seizoen van Levenslied is geregisseerd door Pollo de Pimentel en Anne van der Linden.

Levenslied begint op 1 april 2013 om 22.05 uur op Nederland 1.

‘Freddy Heineken is gekker dan Dokter Tinus’

Na het succes van Dokter Tinus, maakt Thom Hofmann (55) nu zijn opwachting als hoofdrolspeler in een nieuwe serie: Freddy, leven in de brouwerij. Dit keer niet op SBS 6, maar op Nederland 2. Toch is er ook een gelijkenis. Dat vertelt de acteur in weekblad Televizier. Beide personages zijn volgens Hoffman gek. “Dokter Tinus is redelijk gek, maar nog lang niet zo gek als Freddy Heineken. Ik weet zeker dat liefhebbers van Dokter Tinus ook de klik naar deze serie kunnen maken.“

Daar houden de gelijkenissen op. “Je kunt ze niet vergelijken, want Dokter Tinus is comedy. Zou een dokter een assistente in dienst houden die dodelijk recepten uitschrijft? Dat is pure comedy.”

De serie over Freddy Heineken met Anna Drijver is veel meer drama. “De mensen met wie Freddy werkt, waren de besten van het hele land .Topbestuurders. Toch zei Freddy Heineken, 28 jaar oud, tegen de heer Stikker, de latere minister van Buitenlandse Zaken: ‘Meneer Stikker, u moet uw bek houden, ik ben hier de baas.’ De stilte die dan valt… dat is schitterend drama.”

Heineken was volgens Hofmann een onsympathieke man. “De serie begint met zijn ontvoering, dat geeft hem sympathie en daardoor ben je bereid heel wat te slikken van hem. Iedereen die zo’n vernedering heeft doorstaan, sta je z’n fouten en seksuele escapades toe. Je hoopt gaandeweg dat hij zijn levensfouten ook inziet.”

Het is zijn tweede tv-serie in korte tijd. Hoe komt dat? “Ik heb de laatste jaren in vier musicals gespeeld en eerlijk gezegd, na vier of vijf jaar theater wil je ‘s avonds wel weer eens thuis zijn. En dan komt van het ene werk het ander. Het is net jeuk: het begint ergens en het gaat maar door.”

Dramaserie Freddy Heineken goed van start

De dramaserie Freddy, leven in de brouwerij over het leven van Freddy Heineken met Anna Drijver is zaterdagavond met 973.000 kijkers van start gegaan. Daarmee was de Nederland 2-serie de nummer twee in haar tijdslot. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Freddy, leven in de brouwerij scoorde flink boven het zendergemiddelde van Nederland 2. Het marktaandeel van de serie lag maar liefst 103 procent boven het laatste weekgemiddelde van het publieke tv-station.

De grote winnaar van de avond was het Achtuurjournaal met 2,4 miljoen kijkers, terwijl Animal Crackers met 1,9 miljoen kijkers de nummer één op prime time was.

De RTL 4-show All You Need Is Love was de nummer drie van de avond en noteerde 1,7 miljoen kijkers. Ook de RTL 4-show De TV Kantine deed met 1,6 miljoen kijkers goede zaken.

‘Heineken-serie smaakt naar meer’

Marcel Peereboom Voller, de tv-recensent van de grootste krant van Nederland, is enthousiast over de vierdelige dramaserie Freddy, Leven in de Brouwerij van de TROS. Dat schrijft hij maandag in De Telegraaf. Na producties waarin Freddy Heineken een bijrol speelde, vond Voller dit een welkome afwisseling. “In deze serie staat de man zelf centraal. Vanuit zijn cel blikt hij terug op zijn leven, dat in deze serie oogt als dat van Bernhard, in Schavuit Van Oranje.”

Maar het had volgens Voller ook wat weg van een Amerikaanse topper. “Met een vleugje Mad Men: prachtig geschoten in de grijsbruine tinten van vroeger jaren, toen men de ene na de andere sigaret opstak en secretaresses nog jarretels droegen.”

“Mooie titelrol ook van Thom Hoffman, en Anna Drijver is overtuigend als de Amerikaanse Lucille, Freddy’s grote liefde. Al was er vreemd genoeg niet één glas bier te zien in de eerste aflevering; het smaakte naar meer.”

Het is voor Hoffman zijn eerste grote serie na het succes van Dokter Tinus op SBS 6. De Heineken-serie is te zien op Nederland 2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten