woensdag 31 augustus 2011

Anna Drijver en Halina Reijn bloot voor de bij

Anna Drijver en Halina Reijn bloot voor de bij.
Bekende Nederlandse actrices als Halina Reijn en Anna Drijver hebben hun ontblote bovenlijf als bij laten beschilderen. De naakt foto's van hen met deze versieringen komen op een beperkt aantal potjes honing die zondag op het Beeing Festival in Amsterdam worden verkocht. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de bij.
Dat maakte de organisatie van het festival woensdag bekend. Het gaat al jaren slecht met de honingbij. De afdeling Plant Research International van de Wageningen Universiteit doet onderzoek naar de hoge bijensterfte. Dat gebeurt in opdracht van de overheid. Anna Drijver helpt hen daarbij door uit de kleren te gaan.
Wageningen zoekt samen met de imkerij en het Nederlands Centrum voor Bijenonderzoek naar de oorzaak van de bijensterfte. De wetenschappers denken dat de honingbij deels het slachtoffer wordt van een veranderende omgeving met andere planten, een ander klimaat en nieuwe parasieten, schimmels en bacteriën.
In totaal lieten 12 actrices zich als bij vereeuwigen, waaronder dus Anna Drijver. Slechts één acteur ontblootte zijn torso voor de honingbij: Jeroen Willems.
Binnenkort dus Halina Reijn en Anna Drijver halfnaakt voor bij op de foto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten