dinsdag 23 augustus 2011

Actrice Anna Drijver wint Gouden Notekraker 2011

Actrice Anna Drijver en jazztrompettist Eric Vloeimans zijn de winnaars van de Gouden Notekraker 2011.
De twee hebben de prijs maandagavond in ontvangst genomen in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Dat maakte Norma, de rechtenorganisatie voor acteurs en musici, bekend.
De Gouden Notekraker is de prijs van collega's voor collega's uit het vak. Anna Drijver versloeg in de categorie televisie Monic Hendrickx en Joop Keesmaat. Vloeimans won het van Laura Jansen en Yes-R bij muziek.
Vorig jaar mochten zangeres Ellen ten Damme en acteur Jon van Eerd de prijs mee naar huis nemen. In 2009 waren actrice Carice van Houten en zangeres Ilse DeLange de winnaars.
De NTR zendt de prijsuitreiking van maandag in Paradiso aan Anna Drijver donderdag uit om 23.15 uur op Nederland 2. De presentatie van de avond was in handen van Joost Karhof. Onder anderen Ellen ten Damme trad op bij de prijsuitreiking.
Anna Drijver en Eric Vloeimans hebben maandagavond een Gouden Notekraker in ontvangst genomen. De Gouden Notekraker is een ereprijs voor toneelacteurs en muzikanten, aangewezen door collega's. Drijver won in de categorie televisie. Nederlandse actrice Anna Drijver is bekend van onder meer de films Komt een Vrouw bij de Dokter en Bride Flight. Ook speelde zij in de serie Levenslied.
Vloeimans mocht de prijst in de categorie muziek in ontvangst nemen. Hij is een jazztrompettist. Dit jaar bracht hij samen met Colin Benders, beter bekend als Kyteman, het album Kytecrash uit.
Het bij de uitreiking aan Anna Drijver horende muziekgala werd georganiseerd door Norma, de rechtenorganisatie voor musici, acteurs en uitvoerend kunstenaars.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten