dinsdag 10 september 2013

Actrice Anna Drijver in nieuwe talkshow Eva Jinek

Actrice Anna Drijver in nieuwe talkshow Eva Jinek

CDA-baas Sybrand Buma is zondag te gast in de eerste aflevering van de nieuwe Eva Jinek-talkshow Jinek op Nederland 2. Ook arabist Maurits Berger, zwemster Marleen Veldhuis en actrice Anna Drijver komen langs.

Dat heeft KRO-NCRV laten weten. Buma reist af naar Hotel Arena in Amsterdam, de opnamelocatie van Jinek, om vooruit te blikken op Prinsjesdag. “En Anna Drijver praat over haar rol in de nieuwe Nederlandse romantische komedie Smoorverliefd, en over functioneel naakt in Nederlandse films.“

Berger komt zijn kritische mening geven over de kwestie Syrië en Veldhuis neemt samen met ALS-patiënt Bernard Mueller plaats in de studio. Aanstaande zondag zwemmen zij mee voor het goede doel ALS met de Amsterdam City Swim.

Nieuwe Eva Jinek-show komt vanuit Amsterdams café

De nieuwe talkshow Jinek van Eva Jinek zal live worden uitgezonden vanuit het Amsterdam café De Kroon, dat op het levendige Rembrandtplein zit. De eerste aflevering is volgende week zondag, met Anna Drijver. Dat heeft KRO-NCRV vandaag laten weten. Jinek is een talkshow, gericht op de week die komt. “Op zondagmiddag is het weekend nog niet voorbij, en heb je als kijker nog de rust om lekker op de bank te zitten en te kijken naar de week die komen gaat. Dat gebeurt bij mij aan tafel“, zegt ze zelf.

Anna Drijver: 'Nederlandse filmindustrie gaat dood'

Anna Drijver maakt zich grote zorgen over de Nederlandse filmindustrie, vertelde ze zondag in het praatprogramma Jinek. 'Er gaan heel veel bedrijven failliet, omdat het in omringende landen goedkoper is om films te maken. Er zijn daar allerlei gunstige regelingen', zei de actrice. Momenteel wijken veel Nederlandse filmmakers uit naar het buitenland, waar soepelere belastingregels gelden voor filmmakers.

Drijver kan dat niet eigenhandig veranderen, zegt ze. 'Ik zit bij de acteursbelangenvereniging. We praten ook met het filmfonds en met de producenten, en ook met de politiek. Dit moet anders. Er liggen allemaal panklare oplossingen om goede fiscale regelingen of andere constructies te maken.' In april werd door onder meer filmmakers, acteurs, en politici een filmtop georganiseerd, maar die leidde niet tot concrete plannen.

Volgens Drijver gaan we de gevolgen absoluut merken. 'Series als A'dam - E.V.A., en Moeder ik wil bij de Revue, dat gaat minder worden. En dat is gewoon doodzonde.'

Drijver ging verder in op het bericht dat ze een verminderde passie voor acteren zou hebben en zich op andere dingen zou willen richten. 'Spelen is wat ik het liefste doe en ik kan niet wachten om weer de planken op te gaan en te spelen.'

Anna Drijver presenteert Kalverengala NFF
Actrice Anna Drijver en Wilfried de Jong presenteren dit jaar de gala-avond van de Nederlandse Film.

Tijdens het gala, dat op 4 oktober 2013 plaatsvindt in de Stadsschouwburg in Utrecht, worden onder meer de Gouden Kalveren uitgereikt.

De hele avond is live te volgen op de website van het NFF en via Cultura24. Het belangrijkste deel van de ceremonie, die wordt gepresenteerd door Drijver, is live te zien op Nederland 2.

Later op de avond ontvangt presentator Wilfried de Jong tijdens een talkshow de winnaars en praat met hen over de films waarvoor ze zojuist het Kalf hebben gewonnen.

Prominente bekende Nederlanders

De Kalveren zelf worden overigens uitgereikt door prominente Nederlanders uit de wereld van kunst, cultuur, politiek en media. Ook wordt er stilgestaan bij de belangrijkste filmgebeurtenissen van het jaar en de Nederlandse filmhelden die ons de afgelopen twaalf maanden zijn ontvallen.

De 33e editie van het NFF gaat 25 september van start met de wereldpremière van het slavenepos Hoe duur was de suiker van regisseur Jean van de Velde.

Maandag is de première van Smoorverliefd, een nieuwe romantische comedy met Anna Drijver en Susan Visser. De dames hebben op dit moment zelf echter weinig last van hysterisch fladderende vlinders.

De film gaat over vier vrouwen en hun avonturen in de liefde. Anna Drijver speelt een vrouw in een ingedutte relatie, die opeens smoorverliefd wordt op een andere man.

In het echte leven is Anna Drijver heel gelukkig met haar vriend Benja Bruijning, al is ze wel blij dat ze de ergste kriebels in haar buik inmiddels onder controle heeft. "Ik ben gelukkig niet meer smoorverliefd, dan kan je niet meer functioneren", aldus de actrice.

Susan heeft het even niet zo in de liefde. De Gooische Vrouwen-actrice verloor in 2007 haar man, de acteur Roef Ragas– broer van Bastiaan Ragas. Sindsdien is ze naar eigen zeggen niet zo goed in zich binden.

"Ik ben een enorme uitmaker", aldus Susan. "Dus er is nu even niets aan de hand."


Geen opmerkingen:

Een reactie posten