donderdag 21 april 2011

Actrice Anna Drijver maakt kans op Gouden Notekraker

Nederlands top actrice Anna Drijver sleept mogelijk een Gouden Notekraker in de wacht. De 27-jarige actrice is genomineerd voor haar rollen in de tv-series De Macht van Meneer Miller en Levenslied.
Naast Anna Drijver maken acteurs Monic Hendrickx en Joop Keesmaat kans op een prijs. Hendrickx vertolkte de rol van Carmen in de misdaadserie Penoza en Keesmaat nam de rol van premier Den Uyl op zich in de televisieserie Den Uyl en de Affaire Lockheed.
Op muziekgebied zijn zangeres Laura Jansen, jazztrompettist Eric Vloeimans en rapper Yes-R genomineerd.
De Gouden Notekraker, een muzikanten- en acteursprijs, wordt elk jaar uitgedeeld aan artiesten als Anna Drijver die de meeste indruk hebben gemaakt op hun collega's. De winnaars worden op 22 augustus bekendgemaakt.
Zangeres Laura Jansen kan naast Anna Drijver ook een Gouden Notekraker in de wacht slepen. De organisatie van de prijzen heeft de genomineerden vrijdag bekendgemaakt.
Jazztrompetist Eric Vloeimans en rapper Yes-R zijn naast Jansen de andere gegadigden in de categorie muziek. Laura Jansen is genomineerd voor 'de geheel eigen wijze waarop ze haar zelfgeschreven muziek en performances onweerstaanbaar gestalte geeft'.
Voor televisie maken actrice Anna Drijver, Monic Hendrickx en Joop Keesmaat kans op een Notekraker. Drijver is genomineerd voor haar rollen van Kirsten in 'De Macht van Meneer Miller' en Betty in 'Levenslied'.
De Gouden Notekraker is de prijs van collega's voor collega's uit het vak. Op maandag 22 augustus worden de winnaars bekendgemaakt. De prijzen gingen vorig jaar naar Ellen ten Damme en Jon van Eerd. Anna Drijver dit jaar?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten